
Bulgur salade met groente en kikkererwten. Deze Turkse salade, ook wel kisir genoemd, is een van mijn favoriete salades. Heerlijk fris, voedzaam en super gezond. Lees het recept hieronder.
Ingrediënten salade
- 300 gr bulgur
- 1 EL olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 tomaat (in blokjes)
- halve komkommer (in blokjes)
- halve rode paprika (in blokjes)
- bosje peterselie (gesnipperd)
- 100 gr kikkererwten (geweekt)
- 50 gr doperwten (gekookt en afgekoeld)
- 1 tl zout, peper, paprikapoeder, chilivlokken
- 100 ml tomato frito
- 2 El granaatappel siroop
- citroepsap van 1 citroen (of minder)
- lente ui ongeveer 1 El (gesneden)
Bereidingswijze
1. Bereid de bulgur volgens de verpakking en zet deze even apart.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de paprika, voeg daarna de peterselie toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten en voeg daarna zout, peper, paprikapoeder en chilivlokken toe. Daarna mag de tomato frito erbij en zet je het vuur uit.
3. Als dit een beetje is afgekoeld mag dit door de bulgur.
4, Daarna mogen de komkommer blokjes, de doperwten, lente uit en de tomaten bij de bulgur. Roer dit goed door.
5. Vervolgens mag de granaatappel siroop en het citroensap erbij. Meestal voeg ik nog wat zout en paprikapoeder toe.

Reactie plaatsen
Reacties