
Deze marmercake is zo ongelooflijk lekker. Zacht, smeuïg en niet te zoet. Een ultiem genietmoment voor bij de thee of koffie😍
Lees hieronder het makkelijke recept voor deze cake of bekijk de bakvideo via de onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=Ds12429urQE
Cakevorm 2o x 10 cm
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ingrediënten cake
- 250 gr bloem
- 3 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- 120 ml melk
- snufje zout
- 100 gr kristalsuiker
- 1 EL cacao poeder
- 1 tl vanille aroma
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Topping
- 50 ml slagroom
- 50 gr chocolade
Bereidingswijze
1. Doe de eieren, suiker en het vanillesuiker in een kom en mix dit met de handmixer goed samen, voor ongeveer 3 minuten.
2. Voeg daarna het melk, de olie, de vanille aroma en het zout toe en mix dit door het beslag.
3. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder door het beslag en mix dit vervolgens goed door.
5. Doe een derde van het beslag in en apart kom en voeg de cacao poeder er door heen. Mix dit goed door, totdat er geen klontjes meer in het beslag zichtbaar zijn.

6. Zorg dat je bakblik goed ingevet is en voeg steeds 1 laagje van het lichte beslag en daarna een laagje van het donkere beslag toe, om en om, tot het beslag op is.
7. Ga daarna met een sateprikker door het beslag om het marmer effect te krijgen.
8. De cake kan daarna de oven in. 180 graden voor ongeveer 40 - 45 minuten.
9. Laat de cake goed afkoelen, voordat je deze uit de bakblik haalt.
10. Voor de chocolade ganache verwarm je de slagroom in een steelpan. Laat de slagroom niet koken, Voordat deze begint te koken, haal je deze van het vuur af. Voeg de chocolade toe en mix deze door de slagroom. Als de chocolade volledig gesmolten is en de chocolade ganache wat is afgekoeld, giet je deze over de cake.

Reactie plaatsen
Reacties