
Cheesecake lovers...where are you?
Vandaag deze mini cheesecakes gemaakt en wat hebben we ervan genoten 😍
Zacht en romig van binnen, in combinatie met de krokante bodem...echt heerlijk!
Wil jij ze ook maken?
Lees het recept hieronder of bekijk de bakvideo via mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=1Y0QZer0riI&t=43s
Ingrediënten beslag
- 300 gr roomkaas
- 100 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1 EL Citroensap
- 15 gr bloem (1.5 Eetlepel)
- 185 gr zure room
Ingrediënten bodem
- 20 Digestive koekjes
- 75 gr gesmolten boter
1. Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker in kleine beetjes toe, terwijl je dit mixt met de handmixer.
2. Voeg daarna de vanille aroma en het citroensap toe en mix dit met een garde. (gebruik vanaf nu geen mixer meer)
3. Voeg 1 ei toe en mix dit met de garde goed door. Als deze volledig is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je dit goed door.
4. Voeg de zure room toe aan het beslag en mix dit door, tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
5. Voeg tot slot de bloem toe, in kleine beetjes en mix dit goed door, tot deze volledig is opgenomen. Zet dit even aan de kant, en maak ondertussen de cheesecake bodem,
6. Vermaal de koekjes fijn en voeg de gesmolten boter toe.
7. Zet de muffinpapiertjes in de bakblik en doe 1 EL koekkruimels in elke vorm. Druk deze vervolgens goed aan met met een glas.


8. Vul de vormpjes tot aan de rand met het cheesecake beslag en schud deze, zodat het beslag goed verdeeld wordt.

9. De cheesecakes kunnen in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 20 minuten.

10. Laat de cheesecakes goed afkoelen in de koelkast.
11. Verwarm wat aardbeienjam in een steelpan en laat dit wat afkoelen. Smeer de cheesecakjes vervolgens met de jam en laat deze goed afkoelen in de koelkast.

12. Bewaar de cheesecakes in de koelkast. Hoe langer je deze laat afkoelen hoe lekkerder ze zijn :)

Reactie plaatsen
Reacties