
Mocht je op zoek zijn naar een lekker en makkelijk gebak recept, probeer dan deze rolcake met een romige fruitvulling.
Deze rolcake is luchtig, smaakvol en super snel klaar.
Ingrediënten cake
- 5 eieren
- 85 gram bloem
- 85 gram suiker
- 2 eetlepels maizena
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl citroenrasp
- Mespuntje zout
Ingrediënten romige fruitvulling
- 150 ml slagroom (ongeklopt)
- 150 gr monchou of mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gr poedersuiker
- 50 gram rood fruit
Bereidingswijze
1. Mix de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout met de mixer voor ongeveer 5 min.

2. Zeef de bloem en de maizena door het beslag en draai deze met een spatel door het beslag heen. Voeg vervolgens de citroenrasp toe.
3. Het beslag giet je daarna in een een met bakpapier beklede bakvorm en mag voor 15 min de oven in op 200 graden.
4. Ondertussen maak je de vulling. Mix alle ingrediënten samen behalve het fruit. Als het mengsel een dikke, romige structuur heeft spatel je het fruit erdoorheen. Leg wat van het mengsel (zonder fruit erin) apart. Hier ga je de de buitenkant van de cake laten mee insmeren.
5. Haal je cake uit de oven en laat deze even afkoelen. Wel meteen afdekken met een theedoek.


7. Als de cake is afgekoeld rol je deze uit. Smeer je de cake in met het romige fruitmengsel en rol je deze op. De buitenkant smeer je in met het romige mengsel zonder fruit stukjes, vervolgens strooi je hier kokos overheen.
Decoreer je cake naar wens en snijd deze in stukken.
Reactie plaatsen
Reacties