
Meestal maak ik 1 grote appeltaart, maar hoe leuk zijn deze schattige, mini taartjes😀
Voor appeltaart gebruik ik altijd het onderstaande recept als basis.
Ingrediënten deeg
- 350 gram bloem
- 250 gram margarine (kamertemperatuur)
- Snufje zout
- 50 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
Ingrediënten vulling
- 4 a 5 appels geschild en in blokjes
- 1 a 2 el suiker
- 1 el kaneel
- 1 eigeel om de appeltaart mee te bestrijken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de bloem, boter, zout, suiker en het bakpoeder samen in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.
3. Als je deeg goed kneedbaar is, dan dek je deze af met plastic folie en mag deze voor 15 min. de koelkast in.

4. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit. Vet de bakvormpjes goed in en maak de appeltaartjes, vul deze met de appels. Bestrijk de bovenkant van de appeltaartjes met wat eigeel en bak je deze af op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 min.
Reactie plaatsen
Reacties