Zin in een frisse cake? Probeer dan deze heerlijke friszoete maanzaadcake, met citroensmaak en roomkaas/chocolade topping.
Deze cake is zo heerlijk en het recept is super makkelijk. Wil jij deze ook maken? Lees hieronder het recept.
Bakvorm 2o x 10 cm
Verwarm de oven voor op 175 graden
Ingrediënten cake
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 80 gr kristalsuiker
- 1 el citroenrasp
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 80 ml zonnebloemolie
- snufje zout
- 75 ml melk
- 2 el maanzaad
- 120 gr bloem
Ingrediënten topping
- 200 gr roomkaas
- 100 gr witte chocolade
- 40 gr poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl citroenrasp
Bereidingswijze
1. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom en mix dit voor ongeveer 5 minuten tot een glad mengsel.



2. Voeg daarna de zonnebloemolie, citroenrasp en het melk toe en mix dit goed door het mengsel

3. Daarna voeg je de bloem en het bakpoeder in kleine beetjes toe en mix je dit door tot een glad mengsel.
4. Zorg dat je bakvorm is ingevet en de onderkant met bakpapier is bekleed. Giet het cake mengsel in de cakevorm en plaats in de oven voor ongeveer 45 min op 175 graden.

5. Laat je cake volledig afkoelen en maak ondertussen de topping.


6. Voor de topping verwarm je de slagroom in een steelpan en zodra deze begint te koken zet je het vuur uit. Doe de chocolade erbij en laat even staan, tot deze is gesmolten.
Voeg vervolgens de roomkaas, vanillesuiker, poedersuiker en de citroenrasp toe. Roer dit door tot een glad mengsel en smeer dit over de cake. Laat de cake even staan, zodat de topping steviger wordt, Daarna kun je deze in plakken snijden.

Reactie plaatsen
Reacties