Heb je rijpe bananen in huis en even geen zin in bananenbrood, probeer dan deze heerlijke muffins.
Deze muffins heb ik gemaakt, met banaan, wortel, sinaasappel rasp en kaneel.
Ze ruiken niet alleen heerlijk, maar ze smaken ook erg goed. Het recept is simpel, dus heb je trek in een gezond tussendoortje?
Volg dan het recept hieronder 😉
Verwarm de oven voor op 180 graden
Ingrediënten muffins
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 2 bananen (geprakt)
- 100 gr geraspte wortel
- 1 tl sinaasappelrasp
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 50 gr noten (gehakt)
- 175 gr bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Ingrediënten topping
- 100 gr roomkaas
- 50 gr poedersuiker
- 1 tl sinaasappelrasp
- 1 zakje vanillesuiker


Bereidingswijze
1. Doe de bananen, eieren, wortelrasp en sinaasappelrasp in een kom en klop dit met de handmixer voor ongeveer 2 minuten.
2. Daarna mag de kaneel, vanillesuiker en het zout erbij. Mix dit door.

3. Nu mag het bloem en het bakpoeder erbij. Voeg dit in kleine beetjes aan het beslag toe, terwijl je aan het mixen bent.
4. Spatel de noten door het beslag.

5. Vet je muffinvorm goed in en vul de vormpjes met het muffinbeslag.

6. De muffins kunnen de oven in. 30 minuten op 180 graden.
7, Maak ondertussen de topping. Mix hiervoor de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp samen. Als de muffins zijn afgekoeld, smeer je topping erop.

Bon Appétit

Reactie plaatsen
Reacties