Panna cotta, een heerlijk zijdezacht Italiaans dessert. Vooral met de bittere smaak van de grapefruit vind ik dit een heerlijk dessert. Het is ook nog eens super makkelijk om te maken.


Ingrediënten panna cotta

  • 500 ml slagroom
  • 3,5 gelatineblaadjes (6 gram)
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanillearoma


Bereidingswijze 

1. De gelatineblaadjes leg je in koud water.

2. Doe de slagroom samen met de suiker en de vanille aroma in een pan en breng dit aan de kook.

3. Als de slagroom kookt haal je deze van het vuur. Doe de gelatineblaadjes bij de slagroom en roer dit er doorheen. 

4. Giet het roommengsel in ongeveer 2 tot 4 vormpjes of glaasjes en laat ze minimaal een nacht opstijven in de koelkast.

5. Ik heb metalen vormpjes gebruikt. De panna cotta moet uit de vormpjes gestort worden. Dit kun je doen door de vormpje een paar seconden in een bak met heet water te draaien Zorg wel dat er geen water bij de panna cotta komt.  Vervolgens stort je de panna cotta op een bord. 

7. Voor de garnering heb ik wat grapefruit rasp, sap en stukjes gebruikt. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.