Msemen/Rghayef

Gepubliceerd op 31 augustus 2023 om 17:41

Msemen, oftewel traditionele Marokkaanse pannenkoeken. De binnenkant is heerlijk zacht en bestaat uit een soort laagjes en de buitenkant heeft een wat crunchy structuur. Heerlijk voor ontbijt of lunch of gewoon als tussendoor. Msemen is heerlijk met een topping van honing, boter, kaas of nutella. 

Voor heerlijke zachte msemen kun je he onderstaande recept volgen.


Ingrediënten
 

  • 500 gr bloem
  • 400 gr fijne griesmeel
  •  1,5 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl instant gist
  • 1 tl zachte boter
  • 400 ml lauw warm water

 

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het water in kleine beetjes toe, terwijl je het deeg kneed.

2. Kneed het deeg voor ongeveer 15 minuten. Het deeg mag niet te plakkerig zijn, maar moet wel soepel en zacht zijn. Voeg iets meer bloem toe als het te plakkerig is.

3. Smeer het deeg in met wat zonnebloem olie en dek deze af met plastic folie. Laat het deeg rusten voor 15 min.

4. Verdeel het deeg daarna in gelijke bolletjes, ongeveer 14 stuks. Gebruik hierbij olie, zodat de bolletjes goed gevormd kunnen worden. Dek dit vervolgens af en laat nog eens voor 15 min rusten.


5. Voor het vormen van de msemen heb je 1 kom met zonnebloemolie nodig, 1 kom gesmolten boter en 1 kom fijne griesmeel gemixt met 1 half zakje bakpoeder.

6. Druk elk bolletje goed plat met zonnebloemolie, tot het deeg echt dun is. Zorg ook dat de uiteinde van het deeg goed plat zijn. Druppel hier boter en wat van het griesmeel in. Vouw er vierkante pakketjes van en leg deze apart. Je hoeft deze nog niet plat te drukken, dit doe je pas als je ze gaat bakken.

 

7. Als alle pakketjes gevormd zijn, verwarm je de koekenpan goed voor. Druppel steeds wat olie in de pan en bak de msemen af of middel vuur. (inductie stand 6 of 7 ) Belangrijk om deze steeds om te draaien als je ze bakt. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.