
Ben je op zoek naar een makkelijk recept voor superzachte broodjes? Zoek niet verder, want met dit recept maak je echt de heerlijkste broodjes 😉
Vooral tijdens de Ramadan, zijn deze broodjes ideaal om te maken voor mij de soep. Maar je kunt ze natuurlijk ook maken voor de lunch of als hartig tussendoortje.
Voor de vulling heb ik gehakt gebruikt, maar je kunt ze ook vullen met kip, tonijn, feta/spinazie etc.
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 1 tl suiker
- Halve tl zout
- 1 zakje instant gist (7 gr)
- 250 ml lauwwarme melk
- 1.5 EL zachte boter
Ingrediënten vulling
- 300 gr rundergehakt
- 1 ui (in blokjes)
- Halve rode en groene paprika
- Peterselie (fijngehakt)
- stukje courget (in fijne blokjes)
- zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder,
kurkuma, komijnpoeder, knoflookpoeder, chilivlokken (naar wens toevoegen) - Groen olijven (gesneden)
- 1 a 2 EL tomato frito
Bereidingswijze
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg de helft van het melk toe. Kneed dit goed samen en voeg daarna de rest van de melk in kleine beetjes toe. Kneed dit goed door tot je een zacht en soepel deeg hebt. Voeg daarna 1,5 EL zachte boter toe en kneed dit goed door, tot de boter volledig is opgenomen.
2. Dek het deeg goed af en laat voor minimaal 60 min rijzen of tot het deeg in formaat verdubbeld is.
3. Maak ondertussen de vulling, Doe een scheutje olie in de pan en rul het gehakt. Voeg daarna uien, peterselie, paprika stukjes toe. Bak dit even samen en voeg daarna de geraspte wortel en alle kruiden toe. Tot slot voeg je wat gesneden groene olijven toe en laat je de vulling goed afkoelen.

4. Vorm kleine bolletjes van het deeg en laat deze afgedekt staan voor ongeveer 30 minuten.
5. Druk elk bolletje plat in de vorm van een cirkel en voeg 2 el vulling toe. Strooi er wat geraspte kaas overheen en vouw deze dicht door beide kanten naar elkaar toe te brengen. Druk deze goed dicht en draai het broodje om. Plaats deze op een vel bakpapier.



6. Bestrijk de broodjes met ei en plaatst deze in een voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 15 a 20 min.

7. Dek de broodjes direct af met een schone theedoek als je ze uit de oven haalt. Zo blijven ze lekker zacht.


Reactie plaatsen
Reacties