Zachte gevlochten broodjes

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 12:21

Er gaat niets boven de smaak en geur van zelfgebakken brood. 
Deze broodjes maakte ik een tijdje geleden en ze zijn zo lekker luchtig en zacht. Ideaal voor bij de lunch of als tussendoortje. Lees hieronder hoe je deze kunt maken. 

 

Ingrediënten deeg

  • 500 gr bloem
  • 40 gr kristalsuiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 7 gr instant gist
  • 4. gr zout
  • 275 ml lauw warm water

Extra

  • boter

Garnering 

  • 1 eigeel
  • 1 el melk
  • sesamzaad

Bereidingswijze

1. Doe de bloem, het gist, de suiker en het zout in een komen mix dit goed samen.
Voeg vervolgens de zonnebloemolie en het water toe.    Kneed alle ingrediënten samen voor ongeveer 15 minuten tot je een samenhangend en soepel deeg hebt. Als het deeg te plakkerig is voeg je nog wat bloem toe tot de structuur zacht en niet plakkerig is, Smeer het deeg vervolgens in met 1 tl zonnebloemolie en dek deze goed af.  Laat het deeg op een warme plek rijzen voor ongeveer een uur of tot het in omvang is verdubbeld.

2. Stort het deeg op in een ingevette werkplek en maak van het deeg ongeveer 18 bolletjes. (45 gr per bolletje)

3. Vervolgens druk je de bolletjes plat en smeer er een laagje boter op en rol je deze in de vorm van een sliert. Dit doe je met alle bolletjes.

4. Daarna pak je steeds twee opgerolde slierten deeg  en druk je deze aan de bovenkant goed vast, vervolgens draai de ene sliert om de andere sliert en blijf je deze draaien, tot dit niet meer kan. Daarna druk je deze ook vast.  En leg je deze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

5. Mix het eigeel en de melk samen en smeer dit over de broodjes. Strooi de sesamzaadjes vervolgens over de broodjes. 

6. Laat de broodjes voor ongeveer 30 minuten rijzen, totdat deze in omvang verdubbeld zijn. 

7. Daarna mogen de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gebakken worden, voor ongeveer 20 minuten.

8. Dek de broodjes direct af met een theedoek. Zo blijven ze heerlijk zacht.

Bon Appétit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.