Zachte gehaktbroodjes

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 12:37

Vandaag weer een heerlijk en makkelijk recept. Zachte broodjes, met gehaktvulling. Deze gehaktbroodjes zijn erg smaakvol en heerlijk voor bij de soep of een lekker kopje thee. Lees hieronder hoe ik deze heb gemaakt.

Ingrediënten deeg

  • 500 g bloem
  • 1,5 zakje instant gist (10 gr)
  • 10 g kristalsuiker
  • 5 g zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 ml melk

Ingrediënten vulling

  • 400 gr rundergehakt
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui in (gesnipperd)
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1 rode paprika in blokjes
  • Halve courgette in blokjes
  • bosje peterselie (gesnipperd)
  • 50 gr groene olijven (schijfjes)
  • 1 tl zout
  • halve tl peper
  • halve tl paprikapoeder
  • halve tl gember
  • halve tl kurkuma
  • halve tl ras el hanut
  • halve tl harissa of sambal

Voor in de broodjes

  • geraspte kaas

Garnering broodjes

  • 1 eigeel
  • 1 el melk
  • zwarte sesamzaad


Bereidingswijze deeg

1. Doe alle ingrediënten, (behalve de melk) in een diepe kom en meng dit samen. 

2. Voeg de melk steeds beetje bij beetje toe en kneed het deeg voor ongeveer 15 min.

3. Als het deeg goed gekneed is en zacht en soepel aanvoelt, dek je het af en laat je deze voor 1 uur rijzen. mOcht het deeg te plakkerig zijn, kun je nog wat bloem toevoegen. 

 

Bereidingswijze gehaktvulling

4. Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt. Voeg daarna de ui, knoflook, peterselie en de paprika blokjes toe. Bak dit voor ongeveer 10 min. Voeg daarna de kruiden, en de courgette toe bak dit 10 min door.

 

5. Voeg daarna de olijven toe, zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen.

6. Daarna maak je 18 kleine bolletjes van het deeg en laat je ongeveer 30 minuten rusten. 

7. Druk daarna de bolletjes wat plat en vul je deze met 1 eetlepel vulling en wat geraspte kaas. Druk de broodjes dicht, draai deze met de gladde kant naar boven en leg deze op een bakpapier.

 

8. Mix het eigeel en het melk samen en smeer de broodjes ermee in en strooi er sesamzaad overheen.

 

9. De broodjes mogen daarna de oven in. 15 tot 20 min op 190 graden.

10. Als de broodjes klaar zijn, dek je deze direct af met een theedoek. Zo blijven ze lekker zacht.

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.