
Marokkaanse panbroodjes, met pikante kipvulling. Deze broodjes kun je vullen met alles wat je lekker vind, kip, gehakt, vis of met alleen groente. Dit keer heb ik ze met kip gevuld en wat waren ze lekker. Vooral met een kommetje harira (marokkaanse soep) echt een heerlijke combinatie 👌
Lees hieronder het recept van deze heerlijke broodjes.
Ingrediënten deeg
- 600 gr bloem
- 7 gr instant gist
- 50 ml zonnebloemolie
- halve tl zout
- 250 ml lauw warm water
Bereidingswijze deeg
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg de helft van het water toe. Kneed alles goed samen.
2. Voeg de rest van het water in kleine beetjes toe, terwijl je het deeg kneed.
3. Zorg dat je net zo lang kneed tot je een zacht en soepel deeg hebt. Het deeg moet niet te plakkerig zijn. Als het deeg toch plakkerig is voeg je beetje zonnebloemolie toe aan het eind.
4. Dek het deeg goed af en laat deze rusten voor minimaal 60 min of tot het deeg is verdubbeld.
Ingrediënten vulling
- 1 kipfilet in kleine stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- bosje peterselie gesnipperd
- 100 gr diepvries doperwten
- 1 tl zout
- 1 tl chilivlokken
- halve tl parikapoeder
- halve tl zwarte peper
- halve tl kurkuma
- halve tl ras el hanut
- 1 el tomato frito
Bereidingswijze vulling
5. Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak hier de kipstukjes in.
6. Na 5 min voeg je de doperwten toe en bak je dit voor ongeveer 5 min mee. Daarna voeg je alle kruiden en de uien en peterselie toe. Laat dit voor ongeveer 10 min goed bakken.
7. Voeg tot slot de tomato frito en de olijven toe. Na 5 min mag het vuur uit en laat je de vulling volledig afkoelen.

8. Verdeel je deeg in ongeveer 15 gelijke stukken en vorm hier bolletjes van. Dek deze af en laat voor 30 min rijzen.

9. Smeer wat zonnebloemolie op je werkblad en druk de bolletjes plat en doe hier 1 el vulling in. Druk vervolgens het bolletje dicht en druk deze plat, tot een rond broodje.



10. Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de broodjes aan beide kanten bruin.
11. Dek de broodjes direct af met een schone theedoek, zodat ze zacht blijven☺


Reactie plaatsen
Reacties