Zachte donuts

Gepubliceerd op 11 april 2021 om 09:08

Ben je op zoek naar goed recept voor heerlijke, zachte donuts, Zoek dan niet verder, want ik heb het perfecte recept voor je.
Deze donuts zijn zo ongelooflijk lekker en zacht. Lees hieronder hoe ik deze heb gemaakt. 

 

Ingrediënten deeg

  • 600 gr bloem
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 240 ml lauwe melk
  • 40 gr kristalsuiker
  • halve tl zout
  • 2 zakjes instant gist ( 14 gr)
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 2 EL zachte roomboter

Ingrediënten glazuur

  • 150 gr poedersuiker
  • 30 ml melk
  • 1 tl vanille aroma

 

Bereidingswijze
1. Doe de melk in een kom en voeg de eieren, het gist en de suiker toe. Mix dit goed door met de garde en laat dit voor 1 minuut staan.

2. Voeg daarna de bloem en het zout toe en roer dit met dit met een spatel tot een stevig deeg. Dit hoef je nog niet te kneden. Laat dit afgedekt staat voor 5 minuten (Mocht dit toch nog te plakkerig zijn dan voeg je nog wat bloem toe, niet teveel)

3. Daarna mag de boter erbij. Het deeg mag nu goed gekneed worden tot het boter helemaal is opgenomen in het deeg. Zodra het deeg soepel en zacht is, kun je stoppen met kneden. Doe wat zonnebloemolie in een schone kom en smeer het deeg ermee in.
Dek het deeg goed af en laat deze voor minimaal 60 min rijzen

4. Zodra het deeg gerezen is rol je deze uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Met een ronde uitsteker steek je rondjes uit het deeg en met een iets kleinere vorm een kleinere rondje in het midden. Leg de donuts afgedekt op een bakpapier. Laat ze vervolgens rijzen voor nog eens 30 minuten. 

5.  Verwarm ondertussen wat olie in de pan, op een niet al te hoge vuur. Inductie stand 7. Bak de donuts aan beide kanten goudbruin. Ongeveer 1 a 2 minuten per kant.

 

 

5. Voor het glazuur meng je de poedersuiker met de vanille aroma. Voeg het melk in kleine beetjes toe. Zodat het glazuur niet te dun wordt.  Dompel de afgekoelde donuts aan beide kanten door het glazuur en leg deze op een bord. 

 


Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.