
Tijd voor Turkse linzensoep, oftewel mercimek corbasi. Een heerlijke, voedzame soep. Zelf vind ik deze soep het lekkerst, als ie een tikkeltje pittig is en met lekker veel citroensap erdoorheen.
Ingrediënten soep
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote ui (grof gesneden)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 2 aardappelen (in blokjes)
- 1 wortel (in stukjes)
- 1 tl Chilivlokken
- Zout, peper, paprikapoeder
- 1 bouillonblokje (groente)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 300 gr rode linzen (gewassen)
- 1.5 liter kokend water
- 1 el zonnebloemolie
- 30 gr roomboter
- 20 gr tomatenpuree
Bereidingswijze
1. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en doe hier alle groente in. Bak dit voor ongeveer 10 min.
2. Voeg daarna zout, peper, paprikapoeder, knoflook, chilivlokken en bouillonblokje en de linzen toe.
3. Bak dit even door voor ongeveer 5 min en voeg daarna het kokend water toe. Laat dit koken voor ong 30 min op middelmatig vuur.
4. Daarna pureer je alles fijn met de staafmixer en laat je dit nog even pruttelen op een laag vuurtje.
5. Ondertussen verwarm je in een steelpannetje de zonnebloemolie, roomboter en tomatenpuree. Dit mag daarna door de soep.
6. Laat de soep nog even door pruttelen en zet deze dan uit.
Reactie plaatsen
Reacties