Marokkaanse harira (vegetarisch)

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 08:08

Marokkaanse soep, oftewel harira. Dit is echt mijn favoriete soep 😍 Vooral tijdens de Ramadan staat deze soep bijna dagelijks op tafel. 
Deze soep is voedzaam, kruidig en door de verschillende specerijen, ruikt deze soep zo heerlijk. Normaal maak ik deze met kip of vlees stukjes, maar dit keer heb ik een vegetarische variant gemaakt. 

Soeppan 2 liter

Ingrediënten soep

  • 15 ml olijfolie
  • 2 grote uien (grof gesneden)
  • 3 grote tomaten (grof gesneden en zonder schil)
  • 60 gr koriander
  • 60 gr peterselie
  • 80 gr selderij
  • 100 gr kikkererwten (uit blik)
  • 50 gr bruine linzen (gewassen)
  • 50 gr vermicelli
  • 1 liter water
  • 2 El tomatenpuree

  • 75 gr bloem
  • 400 ml warm water

  • 1,5 liter heet water
  • 2 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ras el hanut
  • 1 tl komijn
  • halve tl kaneel
  • 1 blokje groente bouillon

 

Bereidingswijze

1. Doe de uien, tomaten, koriander, peterselie en selderij in de hakmolen en maal deze fijn. Doe dit in tweeën als niet alles in een keer past. 

2. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de gemalen groente toe. Doe de groentebouillon erbij en laat dit even koken voor ongeveer 5 minuten. 

3. Voeg daarna alles kruiden toe. Na 5 minuten mag de tomatenpuree erbij en 1 liter water. Laat dit op middelmatig vuur 30 minuten pruttelen.  

4. Na 30 minuten mag er 1,5 liter heet water bij en laat je dit nog eens 20 minuten doorkoken. Daarna voeg je de linzen toe en laat je dit voor nog eens 20 minuten doorkoken. 

5. Om de soep te binden, ga je de bloem en het water blenden tot een egale massa. Dit mag vervolgens door de soep heen. Blijf goed roeren als je deze toevoegt. 

6. Laat dit lekker pruttelen, zeker voor 15 a 20 minuten. En voeg daarna de kikkererwten en de vermicelli toe. Na ongeveer 10 minuten zet je het vuur uit. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.