
Als je van bloemkool houdt, dan moet je dit echt proberen. Deze bloemkool wings zijn zo lekker en super makkelijk om te maken.
Heerlijk als bijgerecht of om in een wrap te doen👌
Ingrediënten
- Halve bloemkool
- 75 gr bloem
- 120 ml melk
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chili vlokjes
- Paneermeel of Panko broodkruim
- Klein blokje boter
- Chilisaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de bloemkool in stukjes en was deze goed. Dep deze daarna goed droog met een schone theedoek.

3. Doe de melk, alle kruiden en het meel in een kom en mix deze goed door met een garde.

4. Haal de bloemkool stukjes door het melk/meel mengsel en rol deze daarna goed door de paneermeel. Leg vervolgens op met bakpapier beklede bakplaat.

5. De bloemkool kan nu de oven in voor ongeveer 15 min.
6. Ondertussen smelt je de boter en mag de chilisaus door de boter. Na 15 min smeer je de bloemkool stukjes met dit mengsel en mogen deze voor 10 min. weer de oven in.
7. Daarna kunnen ze uit de oven en garneer je deze met wat chilisaus, sesamzaadjes en lente ui. Serveer deze direct, want dan zijn ze lekkerst 😉

Reactie plaatsen
Reacties