Bami met kipfilet

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 12:16

Surinaamse bami met kipfilet. Dit gerecht is erg lekker en binnen 30 minuten klaar. 
Lees hieronder hoe ik deze maak. 

Ingrediënten saus 

  • halve kilo kipfilet (in stukjes)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el gember (geraspt)
  • bosje peterselie (gensipperd)
  • 1 tl zout en peper
  • 1.5 tl gemalen laos
  • 2 laurierbladen
  • 3 el ketjap
  • 3 el soja saus
  • 500 gr spaghetti

Ingrediënten voor het bakken van de bami

  • 1 EL zonnebloemolie
  • 3 a 4 EL soja saus 
  • 1 a 2 EL ketjap


Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een wokpan en bak de kipfilet voor een paar minuten. Snijd de ui en de peterselie, dit mag over de kipfilet samen met de knoflook, gember. Laat dit even goed doorbakken voor een paar minuten en voeg daarna de, laos poeder, zout, peper toe. Dit bak je voor ongeveer 10 minuten door.

 

2. Daarna doe je 3 eetlepels soya saus en 3 eetlepels ketjap eroverheen en laat je dit voor nog eens 10 minuten koken op een laag vuurtje.

3. In een ruime pan kook je de spaghetti. 

4. Als de spaghetti is gekookt, giet je deze af. In een ruime pan doe je 1 eetlepel zonnebloem olie. Daarna voeg je de spaghetti toe. Roer dit goed door en voeg daarna het kipmengsel toe. Voeg nog wat ketjap en soja saus toe totdat de spaghetti een mooie bruine kleur heeft. Roer de spaghetti goed door de saus en bak dit voor ongeveer 5 minuten door. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.