
Baghrir, oftewel Marokkaanse pannenkoeken. Deze pannenkoeken staan bekend om de vele gaatjes, die aan de bovenkant van de pannenkoek ontstaan tijdens het bakken. Maar ook om de heerlijke, zachte en luchtige structuur.
Deze pannenkoeken zijn ideaal voor ontbijt, lunch of gewoon als tussendoor. Voor de topping kun van je alles gebruiken, honing, olijfolie, nutella, poedersuiker etc.
Ik heb verschillende recepten gebruikt, maar het onderstaande recept blijft mijn favoriet, omdat deze altijd lukt.
Wil de deze ook maken?
Bekijk de bakvideo via: https://www.youtube.com/watch?v=8iMjDlE5FrI
Of volg het recept hieronder.
Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 200 gr fijne griesmeel
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel zout
- 16 gr bakpoeder
- 7 gr instant gist
- 500 ml lauwwarm water
Bereidingswijze
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze goed door met een garde. Voeg daarna het water toe en mix dit even door met de garde.
2. Giet het beslag daarna in een blender en mix dit voor nog eens 1 a 2 minuten goed door.
3. Gebruik een koekenpan met anti-aanbaklaag om de baghrir in af te bakken. Laat de koekenpan goed warm worden en spoel deze daarna af met koud water. Zet de koekenpan vervolgens weer op het vuur en bak de baghrir hier in af. Ik bak ze op inductie stand 6.


5. Giet het beslag steeds in het midden van de koekenpan en werk zo naar buiten, zodat de baghrir even groot wordt.

Reactie plaatsen
Reacties