
Couscous salade, heerlijk voor de lunch of als bijgerecht. Deze salade is gezond, fris en voedzaam. Je kunt deze op verschillende manieren maken. Dit keer heb ik gekozen om deze te maken met gekarameliseerde rode uien, paprika en kikkererwten.
Ingrediënten
- 100 gr (bio) couscous
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 rode ui in schijfjes
- komkommer in blokjes
- cherry tomaten gesneden
- 50 gr kikkererwten
- Rucola
- Fetakaas
- Citroensap
Bereidingswijze
1. Doe de couscous in een diepe kom en giet er warm water overheen. Ongeveer twee theeglazen. Net totdat de couscous is bedekt met water. Dek deze af met een theedoek.
2. Snij de ui in schijfjes en bak deze in een scheutje olijfolie. Bak deze voor ongeveer 2 min. en voeg daarna de paprika reepjes toe. Zout, zwarte peper en paprikapoeder naar smaak toevoegen.
3. Na ongeveer 10 min haal je deze uit de pan en zet je apart. De kikkererwten bak kort je in dezelfde pan. Ook hier voeg je zout en peper toe. Na 2 min mag deze ook uit de pan.
4. Als het water volledig is opgenomen kun je met de een vork de couscous losmaken. Voeg wat zout aan de couscous toe. Daarna voeg je de paprika, uien en kikkererwten aan de couscous en meng je dit samen.
5. Daarna mogen de komkommer blokjes, cherrytomaatjes, fetakaas en de rucola door de couscous. Meng dit goed samen.
6. Als laatst voeg je nog wat citroensap aan de couscous.

Reactie plaatsen
Reacties