
We starten het weekend met deze heerlijke maanzaad pancakes met frambozen slagroom/mascarpone vulling😍 Deze pancakes zijn zo luchtig en smaakvol. Lees hieronder hoe ik deze heb gemaakt.
Ingrediënten beslag
- 1 ei
- snufje zout
- 50 gr suiker
- 200 ml melk
- 150 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 EL maanzaad
- Boter voor het bakken
Ingrediënten vulling
- 50 ml ongeklopte slagroom
- 1 EL roomkaas (monchou of philadelphia)
- 1 zakje vanillesuiker
- Handvol frambozen (diepvries)
Bereidingswijze
1. Doe het ei, suiker en de vanillesuiker in een kom en mix dit met de handmixer voor ongeveer 2 minuten.
2. Voeg daarna de overige ingrediënten toe, (behalve het maanzaad) en mix dit goed door.
3. Daarna mag de maanzaad erbij en mix je dit door het beslag.
4. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Dek deze direct af met een theedoek, zodat ze lekker zacht blijven.
5. Voor de vulling, klop je de slagroom samen met de vanillesuiker met de handmixer stijf, voor ongeveer 5 minuten. Spatel daarna de roomkaas erdoorheen en roer dit door tot een stevige vulling. Doe daarna de frambozen erbij en roer dit door de vulling.
6. Leg de pancake op een bord, smeer de vulling erop en leg de volgende pancake erop. Zo vul je de pancakes tot de hoogte die je wilt. Giet er nog wat stroop overheen, als je dat lekker vind en serveer de pancakes direct, want dan zijn ze het lekkerst.


Reactie plaatsen
Reacties