Ben je op zoek naar een heerlijke citroencake?
Zoek niet verder, want met dit recept maak je een heerlijke, smeuïge en zachte citroencake. 

Bekijk de bakvideo via mijn Youtube kanaal https://www.youtube.com/watch?v=R35wYA4jRQY

Of volg het recept hieronder:

Ingrediënten beslag

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 100 ml melk (lauwwarm)
  • snufje zout
  • 280 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroenrasp van 1 citroen

Ingrediënten glazuur 

  •  sap van 1 halve citroen
  • 100 gr poedersuiker

 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

1. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en mix dit met de handmixer goed door, tot het beslag luchtig is en lichtgeel van kleur is geworden. 

2. Voeg daarna de melk toe en mix dit goed door. 

3. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en ook dit mix je goed door het beslag. 

4. Zeef de helft van de bloem en de bakpoeder door het beslag en mix dit goed door. 

5. Voeg daarna het tweede deel van de bloem en het zout toe en mix dit goed door. 

6. Voeg daarna de citroenrasp toe en roer dit door het beslag. 

7. Vet de bakblik goed in met wat boter en giet het beslag erin. 

8. Plaats deze in een voorverwarmde oven op 175 graden, voor ongeveer 50 minuten. 

9. Maak ondertussen het glazuur. Mix de poedersuiker met citroensap van een halve citroen. Mocht het glazuur te waterig zijn, voeg je nog wat poedersuiker toe, totdat je de goede structuur hebt. niet te dik en niet te waterig.

10. Als de cake goed is afgekoeld giet je de glazuur eroverheen. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.