
Deze frisse, limoen cheesecake maakte ik een tijdje terug en wat is ie goed in de smaak gevallenš Hij is ook nog eens super makkelijk om te maken. Hieronder vind je het recept van deze topper.
Springvorm 20 cm
Ingrediënten bodem
- 200 gram digestive koekjes
- 90 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
Ingrediënten cheesecake
- 300 gram witte chocolade
- 150 gram slagroom
- 400 gram roomkaas (monchou)
- Limoen rasp van 2 limoenen
- Sap van 1 limoen
Bereidingswijze
1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of bakspray.
2. Maal de digestive koekjes in een keukenmachine en vermeng deze met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan. Zet deze in de koelkast.
3. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze afkoelen.
4. Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de roomkaas aan de slagroom en mix dit samen goed door.
5. Daarna mag de chocolade, het limoen sap en limoen rasp erdooreen. Mix dit goed.
6. Giet het mengsel over de koekbodem en laat dit voor een nachtje in de koelkast opstijven.
7. Garneer je cheesecake met toefjes slagroom en stukjes limoen, of gewoon naar je eigen smaak.


Reactie plaatsen
Reacties