Een heerlijk basisrecept voor een simpele, luchtige carrot cake met een roomkaas en witte chocolade topping.
Lees hieronder hoe ik deze heb gemaakt. 

Bakvorm 20 cm


Ingrediënten cake

  • 5 eieren
  • 250 gr basterdsuiker (lichtbruin)
  • 2 tl kaneel
  • 300 ml zonnebloemolie 
  • 300 gr wortels (geraspt)
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 el sinaasappel rasp
  • 300 gr bloem

Ingrediënten topping

  • 400 gr roomkaas
  • 75 gr witte chocolade (gesmolten au bain marie)
  • 50 poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Doe de eieren, suiker en vanille aroma in een kom en klop deze voor een paar minuten met de mixer. 

3. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en mix verder. 

4. Als de olie is opgenomen zeef je de bloem boven het beslag, en voeg je de bakpoeder, kaneel en het zout aan het beslag. Spatel dit door het beslag heen. 

5. Tot slot voeg je de wortelrasp toe en ook dit spatel je door het beslag. 

6. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede, bakvorm. De cake mag voor ongeveer 50-60 minuten de oven in op 180 graden. 


Maak ondertussen de roomkaas topping

7. Smelt de chocolade au bain marie en laat deze afkoelen.

8. Doe de roomkaas, poedersuiker en de vanillesuiker in een kom en klop deze voor een paar minuten met de mixer. 

9. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade toe en mix dit door. Ze dit even weg in de koelkast, totdat de cake is afgekoeld. 

10. Snijd de carrotcake als hij helemaal is afgekoeld horizontaal doormidden. Smeer de helft van de roomkaas topping erin. Leg de bovenzijde er weer op en besmeer de bovenzijde met de rest van de roomkaas topping. 

11. Garneer de bovenkant van de cake met noten en/of wortelrasp.  

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.