
Griesmeel cake, oftewel basbousa. Deze cake is zo heerlijk en doet me zo denken aan vroeger. We maakte deze cake erg vaak in huis, dus de smaak brengt mij altijd even terug naar mijn jeugd 😊
Vandaag maakte ik deze met fijne griesmeel. Je kunt ook grove griesmeel gebruiken, maar ik vind deze net wat lekkerder met fijne griesmeel. Het recept is vrij simpel en lukt altijd.
Bakvorm 30 cm
Ingrediënten beslag
- 4 eieren
- 150 gr suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 350 ml yoghurt
- 300 gr fijne griesmeel
- 1 zakje vanille suiker
- 1,5 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
1. Doe de eieren en het suiker in een kom en klop dit met de mixer door tot een luchtig beslag. (Ongeveer 5 min op de hoogste stand.)
2. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en mix dit door het beslag. Als deze goed is opgenomen, voeg je de yoghurt toe.
3. Nu mag de vanillesuiker, bakpoeder en het griesmeel erdoorheen. Mix dit goed door voor ongevere 5 minuten.
4. Giet je cakebeslag in een ingevette bakvorm. Deze mag voor 45 min de oven in op 175 graden.
5. Als de cake iets is afgekoeld, smelt je wat abrikozenjam en smeer je dit op de cake. Strooi hier wat kokos rasp of amandelschaafsel overheen.

Reactie plaatsen
Reacties