
Baking Friday!
Vandaag deze heerlijke chocoladetaart met mascarpone/slagroom vulling gemaakt. Deze combinatie vind ik zelf erg lekker. De heerlijke cacao smaak in de cake, in combinatie met de mascarpone vulling, is heerlijk en niet te zoet. Lees hieronder het recept van deze heerlijke taart 😀
Bakvorm 20 cm
Ingrediënten cakebeslag
- 5 eieren (kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 30 gr maizena
- 20 gr cacao
- 100 gr bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Ingrediënten vulling en mee af te smeren
- 500 gr mascarpone
- 125 gr ongeklopte slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gr poedersuiker
Ingrediënten topping
- 150 gr chocolade
- 50 gr witte chocolade
- 30 gr gemalen noten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de eieren samen met het suiker en de vanillesuiker in een kom en klop dit voor ongeveer 10 minuten, tot een luchtige massa.
3. Zeef daarna de maizena en de cacaopoeder boven het beslag en spatel dit rustig erdoorheen.
4. Zeef daarna de bakpoeder samen met het bloem boven het beslag en spatel ook dit door het beslag. Als er geen klontjes meer zichtbaar zijn in het beslag, dan kun je stoppen met spatelen.



5. Zorg dat je bakvorm goed ingevet is en giet daarna je beslag erin. Deze mag vervolgens voor ongeveer 35 min de oven in op 175 graden.

6. Nadat de cake is afgekoeld, snijd je deze horizontaal door in drie gelijke stukken en dek je deze af met een schone theedoek.
7. Maak ondertussen de vulling. Hiervoor kun je 125 gr slagroom samen met de vanillesuiker stijf kloppen in een schone kom. Voeg daarna 250 gr mascarpone toe. Mix dit samen met de poedersuiker er doorheen. Voeg daarna nog eens 250 gr mascarpone toe, maar dit spatel je er voorzichtig doorheen. Je merkt dat het mengsel nu dik genoeg is om de taart mee te vullen en mee af te smeren.
8. Leg het eerste taart stuk op de bodem van een taart plaat en vul deze met een deel van de mascarpone vulling. Leg het tweede taart stuk erop en vul deze ook met het mengsel. Leg vervolgens de bovenste stuk erop. De taart kan nu worden afgesmeerd met de mascarpone vulling. Zorg dat je met een taartmes of een spatel de vulling strak afsmeert. Leg de taart vervolgens in de koelkast.
9. Smelt ondertussen, zowel de witte als de bruine chocolade au bain marie in twee aparte kommen. En zorg dat je noten gemalen zijn.
10. Haal de taart uit de koelkast en giet de bruine chocolade mengsel voorzichtig aan de bovenkant, zorg dat je dit voorzichtig doet, want de chocolade moet niet over de zijkanten heen komen. Smeer met je spatel of taartmes de chocolade over de taart en zorg dat de chocolade aan de bovenste taartrand blijft. Smeer dit aan de bovenste zijkant, zodat je een bruine/witte effect krijgt aan de bovenkant van de taart. Maak met de witte chocolade strepen een de bovenkant van de taart en strooi de gemalen noten eroverheen.

11. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast.


Reactie plaatsen
Reacties