Deze chocolade cake is zo lekker, smeuïg en super makkelijk om te maken :)

Wil je deze heerlijke cake ook maken?

Volg het recept hieronder of bekijk de bakvideo via de onderstaande link:

Smeuïge Chocoladecake 😍 + Chocolade Ganache Topping 😍 - YouTube


Verwarm de oven voor op 170 graden

Ingrediënten cake 

  • 1 ei
  • 160 gr bloem 
  • halve tl zout
  • 200 gr kristalsuiker 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 50 gr cacaopoeder
  • 120 ml warm water

 

Ingrediënten Chocolade Ganache

  • 100 ml slagroom
  • 150 gr melk chocolade 

 

Bereidingswijze

1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze goed door met een garde.

2. Voeg daarna de natte ingrediënten toe en mix dit voor ongeveer 5 minuten met de handmixer.

3. Vet de bakblik goed in en leg hier een vel bakpapier in. Giet vervolgens het beslag in de bakblik.

4. Bak de cake af in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 50 a 60 minuten.

5. Maak ondertussen de chocolade ganache. Verwarm hiervoor de slagroom in een steelpan en net voordat deze begint te koken, haal je deze van het vuur af. Giet deze over de melkchocolade en mix dit met een garde goed door tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat deze even staan.

6. Als de cake is gebakken, laat je deze wat afkoelen. Prik vervolgens aan de bovenkant kleine gaatjes in de cake en giet de chocolade ganache over de cake. Laat deze even staan en snij deze vervolgens in stukjes.

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.