Ben je ook zo gek op pepernoten? De heerlijke speculaas smaak in combinatie met lekker kopje thee, daar kan ik altijd wel van genieten :)Deze muffins zijn zo lekker en zeker de moeite waard om uit te proberen. Ze zijn niet te zoet en hebben een lekkere, subtiele pepernoten smaak en ook nog eens supermakkelijk om te maken. 

Verwarm de oven voor op 180 gradenIngrediënten

  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 90 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml lauwwarme melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 60 gr gehakte pepernoten
  • Gesmolten chocolade
  • Wat pepernoten grof gehakt. 

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en mix dit met de handmixer voor ongeveer 5 minuten.


2. Voeg daarna de melk en de zonnebloemolie toe en mix door, totdat dit goed opgenomen is. 

3. Daarna mag de bloem en het bakpoeder erbij. Dit mag in kleine beetjes aan het beslag toegevoegd worden. Mix dit door totdat je klontjes meer ziet in het beslag.

4. Tot slot spatel je de gehakte pepernoten door het beslag. 

 

 

5. Doe de muffin papiertjes in je bakvorm en vul elke vorm met twee derde van het muffin beslag. 

6. De muffins mogen voor ongeveer 20 tot 30 minuten de oven in, op 180 graden.

 

 

7. De muffins zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben en in formaat zijn verdubbeld. 

8. Als de muffins zijn afgekoeld kun je deze deocreren met chocolade strepen en wat grofgehakte pepernoten.

 

 

Bon Appétit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.