Wortelcake met Roomkaas topping

Wortelcake met Walnoten en Roomkaas Topping 🥕
Deze cake smelt letterlijk in je mond, zo zacht en smeuïg is ie. 

Wil je deze heerlijke cake ook maken, volg dan het recept hieronder, of bekijk de bakvideo via de link hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=dUPDBgfpcOE

 

Ingrediënten beslag

  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 100 gr kristalsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie 
  • 200 ml melk
  • 12 gr bakpoeder (1 zakje)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gr bloem
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 2 kleine wortels geraspt (of 1 grote wortel)

 

Ingrediënten Roomkaas topping 

  • 100 gr roomkaas
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 el vanille aroma 

Bereidingswijze

1. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en mix dit voor 5 minuten met de handmixer.

 

2. Voeg de melk toe aan het beslag en mix dit door.

3. Voeg daarna de olie toe en mix dit ook door het beslag. 

 

4. Zeef de bloem en bakpoeder door het beslag en mix dit door, tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. 

5. Voeg het kaneel toe en mix dit door het beslag.

6. Voeg het wortelsrasp toe en spatel dit door het beslag.

7. Daarna kunnen de gehakte walnoten door het beslag en spatel dit goed door.

 

8. Vet de bakvorm goed in en giet het beslag erin.

 

9. De cake kan de oven in. Op 175 graden voor ongeveer 45 minuten.

10. Maak intussen de topping, doe de roomkaas, poedersuiker en vanillearoma in een kom en mix dit goed door met de handmixer tot je een luchtige, romige pasta hebt. Bewaar deze in de koelkast.

11. Als de cake is afgekoeld, smeer je topping erop en strooi je er nog wat gehakte walnoten overheen.

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.