Zachte Sinaasappel Broodjes

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 12:33

Zin om te bakken?
Probeer dan deze heerlijke sinaasappel broodjes. Deze broodjes zijn superzacht en ideaal voor de lunch of als tussendoortje, met een lekker laagje jam of nutella eroverheen. Zonder extra topping, zijn ze ook heerlijk.

Bekijk de bakvideo op mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=7fjfZHP2Sv4

Of volg het recept hieronder. 

Ingrediënten Deeg

  • 600 gr bloem
  • 2 eieren
  • zakje instant gist
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 3 EL sinaasappelrasp
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 75 gr suiker
  • 90 ml zonnebloemolie

  • 1 eigeel
  • amandelschaafsel


Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit goed samen voor ongeveer 15 a 20 minuten.

2. Dek het deeg goed af en laat deze voor minimaal 60 minuten rijzen of tot het deeg in formaat verdubbeld is. 

3. Vorm ongeveer 16 gelijke bolletjes van het deeg.

4. Rol elke bolletje tot een lange sliert en druk deze in twee gelijke delen. Rol de delen steeds over elkaar heel en maak hier een rondje van. Zorg dat je het deeg goed dicht drukt.

5. Bestrijk de broodje met eigeel en strooi er wat amandelschaafsel overheen.

6. De broodjes mogen in een voorverwarmde oven op 200 graden voor circa 15 minuten. 

7. Leg een schone theedoek over de broodjes heen als deze uit de oven komen. Zo blijven ze lekker zacht. 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.