Homemade Croissants

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 10:33

Homemade croissants 🥐
Deze doen mij zo denken aan mijn jeugd, toen we thuis vaak zelf croissantjes maakte hmm😍
Ze zijn heerlijk zacht van binnen en knapperig van buiten. Lekker voor ontbijt of voor de lunch met een laagje jam eroverheen of ander beleg. 

Wil je deze ook maken? 

Volg het recept hieronder of bekijk de bakvideo via de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=OTfX8sx2gJo


Ingrediënten deeg

  • 700 gr bloem
  • 1 ei 1 tl zout
  • 1.5 El suiker
  • 10 gr instant gist
  • 200 ml melk (lauwwarm)
  • 200 ml water (lauwwarm)


  • 100 gr zachte boter (om in de binnenkant te smeren)
  • 1 eigeel (om de croissants mee te bestrijken)
  • 1 EL melk (om de croissants mee te bestrijken)

 

Bereidingswijze

1. Doe de melk, het water, suiker, gist en het ei in een kom en mix dit goed samen met een garde.

2. Voeg daarna de bloem en het zout toe en kneed dit goed door, (met de hand of kneedmachine) tot je een zacht en soepel deeg hebt.

3. Dek het deeg goed af en laat deze voor minimaal 60 minuten rijzen.

 

4. Als het deeg gerezen is, verdeel je het deeg in 12 gelijke bolletjes. Dek deze weer af en laat even staan. (ongeveer 10 minuten)

 

5. Druk elk bolletje plat, een diameter van ongeveer 30 cm,  gebruik hierbij voldoende bloem, zodat de deegvellen niet gaan plakken. Leg deze vervolgens naast elkaar op je werkblad. 

 

6. Gebruik een plat bord en leg een van de deegvellen erop. Smeer een laag boter eroverheen en leg de volgende deegvel erop. Ga zo door tot je alle deegvellen hebt gebruikt.

7. Dek de stapel met deegvellen af met plastic folie en leg deze voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.


8. Stort wat bloem op je werkblad en rol de deegstapel uit, ongeveer 50 bij 50 cm.

9. Vouw deze vervolgens met in de vorm van een rechthoek, en rol deze uit tot een dikte van 1 cm.

 

10. Snijd daarna lange driehoeken uit het deeg en rol elk driehoek in de vorm van een croissant. Leg deze op een bakpapier.


11. Mix 1 eigeel met 1 EL melk en bestrijk de croissants hiermee. Strooi er vervolgens wat Sesamzaad overheen. 


12. Zorg dat de oven voorverwarmd is. Bak de croissants af op 180 graden vooor ongeveer 20 minuten. Dek de croissants af met een schone theedek als je deze uit de oven haalt.

 

 

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.