
Cinnamon Rolls😍
Dit zijn toch wel een van mijn favoriete snacks.
De combinatie van het zachte deeg, het kaneel en de romige/zoete topping, is verslavend lekker.
Met dit recept maak je superzachte cinnamon rolls, die ook de volgende dag nog superzacht zijn.
Volg het recept hieronder of bekijk de bakvideo via mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=a84SfonxQQQ&t=2s
Ingrediënten deeg
- 550 - 600 gr bloem
- 240 ml lauwwarm melk
- 1 ei
- 14 gr instant gist
- 40 gr suiker
- 1 tl zout
- 2 EL zachte boter
Ingrediënten kaneel vulling
- 4 EL zachte boter
- 4 EL bruine basterdsuiker
- 2 a 3 tl kaneel
Ingrediënten roomkaas topping
- 100 gr roomkaas
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 EL melk
- 60 gr poedersuiker
Bereidingswijze
1. Doe de melk, ei, gist en het suiker in een kom en mix dit met een garde goed samen. Laat dit even staan voor 5 a 10 minuten.
2. Daarna mag de bloem en het zout erbij. Spatel dit er doorheen tot je een vast deeg hebt. Je hoeft dit nog niet te kneden. Dek dit af met een schone theedoek en laat dit voor ongeveer 15 minuten staan.
3. Daarna mag de boter erbij en kneed je dit goed door, totdat je een zacht en soepel deeg hebt.
4. Dek dit af en laat dit voor minimaal 60 minuten rijzen.

5. Maak ondertussen de vulling. Doe de boter, suiker en het kaneel in een kom en mix dit goed door tot je een bruin plakkerige pasta hebt.
6. Stort je deeg op je werkblad en en rol dit uit tot een rechthoekige vorm. Dikte van ongeveer 1 cm.
7. Verdeel je paste over het deeg en rol je deeg vervolgens op.



8. Daarna gebruik je een dunne draad of een mes en snijd je de cinnamon rolls. Plaats deze in een grote ovenschaal (Met bakpapier bekleed)
9. Dek deze af met vershoudfolie en laat ze staan voor ongeveer 15 a 30 minuten.


10. Voordat de cinnamon rolls de oven in gaan, bestrijk je deze met wat gesmolten boter.
11. De cinnamon rolls mogen daarna de oven in. Voorverwarmde over op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.

12. Ondertussen maak je de topping. Doe alle ingrediënten in een kom en en mix alles goed door met de handmixer, zet deze vervolgens in de koelkast.
13. Als de cinnamon rolls een beetje zijn afgekoeld, kan de topping eroverheen. Dit kan ook als de cinnamon rolls nog warm zijn.

Reactie plaatsen
Reacties