
Deze heerlijke Marokkaanse griesmeel pannenkoeken kun je vullen met kip, gehakt, spinazie, aardappel etc.
Vandaag heb ik ervoor gekozen om te gaan voor een simpele vulling van ui, paprika en peterselie. Super simpel, maar erg lekker.
Ideaal voor de lunch of gewoon als tussendoortje met een lekker kopje thee.
Wil jij ze ook maken? Volg het recept hieronder.
Ingrediënten
- 250 gr fijne griesmeel
- 250 gr bloem
- 1 tl zout
- 7 gr instant gist
- 40 ml olijfolie
- 280 ml lauw warm water

Ingrediënten vulling
- 1 ui in blokjes
- halve rode paprika in blokjes
- 2 EL fijn gesneden peterselie
- 1 tl zout, halve tl kurkuma
- halve tl paprikapoeder,
- halve tl zwarte peper
- halve tl ras el hanout
- halve tl komijn
- 2 EL tomaten puree
- 40 ml water
- 1 tl sambal (optioneel)
- 100 ml olijfolie en 100 ml zonnebloem olie in een kom, om de msemen mee te vormen en te bakken.
Bereidingswijze
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix dit samen. Voeg vervolgens de olijfolie en 250 ml water toe. Mix dit goed door en voeg het overige water in kleine beetjes toe. Kneed door tot je een zacht en soepel deeg hebt. Zet het deeg in een plastic zak of plastic folie en laat voor 30 minuten rusten.

2. Maak ondertussen de vulling. Doe een scheutje olie in een pan en doe de uien, paprika en peterselie erin. Bak dit voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de kruiden, tomaten puree, sambal en het water toe. Bak dit door totdat het water helemaal is opgenomen. Laat de vulling daarna goed afkoelen.

3. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen. Vet je handen goed in en gebruik voldoende olie bij het vormen van de bollen. Bedek de bollen weer met plastic folie en laat 15 minuten rusten.





4. Druk elk bolletje zo plat mogelijk en maak hier grote cirkel van. Vouw de cirkel door de helft. Leg hier 1 EL vulling. Vouw de andere helft van de cirkel eroverheen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je vierkante pakketjes vormt. gebruik hierbij voldoende olie.
5. Maak alle pakketjes en leg deze op een ingevette onderkant. Laat de pakketjes 10 a 15 minuten rusten voordat je deze plat drukt tot een grotere vierkant. Doe wat druppels olie in de pan en bak de msemen aan beide kanten goudbruin.

Reactie plaatsen
Reacties