
Vandaag had ik zo een trek in samosas en ik dacht, laat ik dit keer zelf het deeg maken. Meestal gebruik ik kant en klaar deeg hiervoor.
Ik wil dit supermakkelijke recept met jullie delen, want ze waren binnen no time klaar en heel erg lekker😍
Ingrediënten deeg
- 250 gr bloem
- Snufje zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 40 gr zachte boter
- 1 EL olijfolie
- circa 75 ml lauwwarm water
Bereidingswijze deeg
1. Doe alle ingrediënten samen behalve het water.
2. Kneed alles goed samen en voeg het water in kleine beetjes toe tot je een lekker kneedbaar deegje hebt.
3. Dek je deeg af met plastic folie en zet even weg.

Ingrediënten vulling
- 3 aardappels in blokjes (gekookt)
- 100 gr doperwten (gekookt)
- 1 ui in blokjes
- 1 halve paprika in blokjes
- 1 knoflook geraspt
- 1 el gehakte peterselie
- Stukje gember geraspt
- Halve spaanse peper in kleine blokjes
- Halve tl : zout, peper, paprikapoeder, komijn, kurkuma, masala
Bereidingswijze vulling
1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien, paprika , knoflook, gember, peterselie en de spaanse peper blokjes samen voor ongeveer 10 min. Voeg de kruiden en een klein beetje water toe. Ong 2 EL. Na 10 minuten zet je dit uit en laat je dit een beetje afkoelen.
2. Daarna voeg je de gekookte doperwten en aardappels toe en laat je, je vulling goed afkoelen.

3. Rol het deeg uit en steek hier rondjes uit. Vul deze en maak er mooie samosas van.

4. Bak de samosas vervolgens in hete olie.



Reactie plaatsen
Reacties