
Deze pizzabroodjes maakte ik afgelopen weekend en wat waren ze lekker. Ze zijn zo zacht en luchtig. Als je, net als ik een pizza liefhebber bent, dan zou ik deze zeker een keer proberen. De vulling kun je ook vervangen voor kip of alleen groente.
Een heerlijk, hartig tussendoortje voor bij de thee of iets fris.
Ingrediënten deeg
- 500 gr bloem
- 10 gr kristalsuiker
- 8 gr zout
- 50 ml olijfolie
- 275 ml lauw warm water

Bereidingswijze deeg
Alle ingrediënten met elkaar mengen en goed kneden tot een soepel deeg. Dek deze af en laat deze voor ongeveer 60 min rusten. Of tot het deeg verdubbeld is.
Ingrediënten vulling
- 1 grote ui in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 blikje tonijn
- 50 gr doperwten
- 50 gr mais
Bereidingswijze vulling
1. Doe de ui, paprika en knoflook samen met een scheutje olijfolie in de pan en bak dit voor ongeveer 10 min.
2. Voeg daarna de (diepvries) doperwten toe en bak deze voor nog eens 10 min mee. Doe er zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, ras el hanut, gember en sambal bij.
3. Na 10 min mag het tonijn en de maïs erbij en bak je dit voor 2 min. mee. Haal dit dan van het vuur en laat de vulling goed afkoelen.

4. Stort het deeg en verdeel deze in 15 gelijke bolletjes. Laat dit even staan voor 15 min.

5. Daarna rol je de bolletjes uit, smeer hier eerst wat tomatenpuree op en vul je deze met de vulling en vouw je deze dicht. Maak hier weer bolletjes van en zet deze op een bakpapier.



6. Smeer de bolletjes in met tomatenpuree en leg hier stukjes mozzarella op. Strooi hier wat zout en paprikapoeder overheen.

7. Daarna mogen ze voor ongeveer 25 min de oven in op 200 graden.
8. Dek deze direct af met een theedoek als je ze uit de oven haalt. Zo blijven ze lekker zacht.

Reactie plaatsen
Reacties