
Homemade pizza blijft toch het lekkerst πππ
Vandaag deze heerlijke minipizza's gemaakt met tonijn, rode ui en olijven en wat hebben we ervan genoten. Het deeg is zo lekker zacht en luchtig, je blijft er maar van eten.
Wil jij ze ook maken?
Volg het recept hieronder of bekijk mijn youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=lmScOLEqSiM&t=13s
Ingrediënten deeg
- 600 gr bloem
- 7 gr instant gist
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl oregano
- 200 ml lauwwarm water
Ingrediënten tomaten saus
- 1 ui in blokjes
- 1 halve rode paprika in stukjes
- 1 pak Heinz Frito tomatenpuree
- zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder
Ingrediënten topping
- 1 rode ui (gesneden)
- tonijn uit blik
- geraspte kaas
- groene olijven (gesneden)
- oregano
Bereidingswijze
1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg het water beetje bij beetje toe. Kneed dit door tot je een zacht en soepel deeg hebt.

2. Dek het deeg af en laat dit op een warme plek rijzen voor ongeveer 60 minuten of totdat het deeg in formaat is verdubbeld.

3. Voor de tomaten saus verwarm je een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de paprikastukjes. Voeg daarna de kruiden en de Heinz tomatensaus toe. Laat dit even pruttelen en laat de saus daarna goed afkoelen.
4. Druk de luchtbellen uit het deeg en verdeel deze in twee gelijke bollen. Dek de deegbollen af met een schone theedoek en laat deze voor ongeveer 15 minuten staan.
5. Rol het de bollen vervolgens uit tot een dikte van 1 cm en steek hier rondjes uit.


6. Doe de saus en de topping op de pizza's en laat deze voor ongeveer 30 minuten staan.


7. Plaats de pizza's vervolgens in een voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 a 25 minuten.

Reactie plaatsen
Reacties