
Deze vegetarische deeg rolletjes zijn superzacht, luchtig en verslavend lekker. Je blijft er maar van eten 😊
Tijdens de Ramadan zijn deze hapjes ideaal voor bij de soep, niet te machtig en super lekker 👌
Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, maar je kunt de rolletjes ook vullen met bijvoorbeeld: tonijn, kip, gehakt, spinazie, fetakaas etc.
Wil je deze heerlijke rolletjes ook maken?
Lees het recept hieronder of bekijk de kookvideo via de onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=MLjAVTHXjFc
Ingrediënten deeg
- 700 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 7 gr instant gist
- 200 ml melk
- 200 ml lauwwarm water
- 90 ml zonnebloemolie
Ingrediënten vulling
- 1 grote ui in blokjes
- 1 halve rode en gele paprika in blokjes
- Groene olijven in kleine stukjes
- 1 a 2 EL tomatenpuree
- Zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, chillipoeder, oregano
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en en kneed dit goed door, tot je een zacht en soepel deeg. Dek het deeg daarna goed af en laat deze minimaal 60 minuten rijzen.

2. Maak ondertussen de vulling. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien en paprika voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de kruiden en de tomatenpuree toe. (Voeg zonodig een klein beetje water toe). Bak dit nog een voor 5 minuten en zet het vuur daarna uit. Voeg dan de olijstukjes toe en laat de vulling goed afkoelen.



3. Verdeel het deeg in 10 gelijke bollen. Zorg dat je voldoende bloem gebruikt, deeg kan wat plakkerig zijn. Dek de bollen af enlaat dit voor ongeveer 15 minuten staan.

4. Strooi wat bloem op je werkblad en rol elk bolletje uit tot een dikte van 0.5 cm.

5. Gebruik ongeveer 2 a 3 EL vulling per bolletjes en verdeel dit over het deeg. Rol deze vervolgens en zorg dat je de zijkanten goed dicht drukt. Leg deze vervolgens op een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de rollen naast elkaar.



6. Smeer wat eigeel op de bovenkant en strooi er wat oregano en sesamzaadjes overheen.
7. Snijd elke rol vervolgens in 4 gelijke stukken, voordat deze de oven in gaat.
8. Bak de rollen vervolgens af op 180 graden voor ongveeer 20 a 30 minuten of tot deze een mooie goud bruine kleur hebben.

9. Dek de rollen direct af met een schone theedoek als je deze uit de oven haalt, zodat deze superzacht blijven.

Reactie plaatsen
Reacties