Bladerdeeg hapjes met Tonijn

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 10:39

Welk hapje doet jouw denken aan de Ramadan?

Natuurlijk, bladerdeeghapjes 😊

Gevuld met kip, tonijn of gehakt..love it!

Nog een paar dagen en dan gaat de mooie maand Ramadan weer van start. Om alvast in de Ramadan sferen te komen, heb ik deze heerlijke hapjes vandaag gemaakt met tonijn.
Supermakkelijk om te maken en heerlijk voor bij de soep of gewoon als lunch of tussendoortje 🥰

 

Ingrediënten vulling 

  • 1 ui (in blokjes)
  • halve rode paprika (in blokjes)
  • 300 gr doperwten (gekookt)
  • 300 gr mais (uit blik)
  • 1 bakje tonijn (uit blik)
  • Optioneel (groene olijven in stukje) Heb dit niet gebruikt in dit recept, maar doe ik er normaal gesproken wel bij. 
  • zout, peper, chilikruiden knoflookpoeder, oregano
  • 1 pak bladerdeeg 
  • 1 eigeel (om de hapjes mee te bestrijken)
  • oregano (om over de eigee te strooien)

 

Bereidingswijze

1. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de uien en paprika voor ongeveer 10 minuten.

2. Voeg daarna de kruiden en 2 a 3 EL water toe aan het paprika uien mengsel en laat dit nog eens 5 minuten doorbakken. 

3. Daarna mogen de doperweten en de mais erbij. Roer dit even door en voeg vervolgens de tonijn toe aan het geheel. Zet het vuur daarna uit en laat de vulling goed afkoelen. 

 

4. Snijd de bladerdeeg stukken diagonaal en vul elk stukje met 1 el vulling. Druk de zijkanten goed dicht met ene vorkje en leg deze op een bakpapier. 

 

5. Bestrijk de bladerdeeg hapjes met wat eigeel en strooi er wat oregano overheen. 


6. Bak de hapjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.

Bon Appétit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.