Marokkaanse Linzen, oftewel Le3des is een typisch Marokkaans gerecht.
Wij eten dit gerecht wat meer tijdens de koudere maanden, omdat het lekker gezond en vullend is.
Ik gebruik altijd gedroogde bruine linzen en dan het liefst die met een kleine korrel linzen.
Bekijk hoe ik deze heb gemaakt via: https://www.youtube.com/shorts/gM0uqTZl5bA
Of volg het recept hieronder :)
Ingrediënten
- 350 gr bruine gedroogde linzen
- 1 ui in blokjes gesneden
- 1 halve rode paprika in blokjes
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 3 a 4 takjes verse peterselie (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 a 2 wortels in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 liter gekookt water
- 1 tl Zout
- halve tl van zwarte peper, kurkuma, ras el hanout, paprika poeder, gember poeder, komijn poeder.
Bereidingswijze
1. Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg alle gesneden groente toe. Bak dit voor ongeveer 10 minuten.
2. Voeg daarna alle kruiden toe en laat dit nog even doorbakken.
3. Was ondertussen de linzen en voeg deze aan het groente mengsel, Bak dit even voor ongeveer 1 a 2 minuten.
4. Voeg daarna de tomatenpuree en het gekookte water toe en laat dit voor ongeveer 60 minuten koken op middelhoog vuur.
5. Proef de linzen, als deze zacht zijn en het water goed opgenomen is, dan zijn deze klaar. Als de linzen nog niet zacht genoeg zijn, voeg je nog een beetje water toe en laat je dit doorkoken, tot dit goed opgenomen is.
Reactie plaatsen
Reacties