
Als je op vakantie bent in Marokko of een Marokkaanse bakker bezoekt in Nederland, dan zul je dit griesmeel brood vaak voorbij zien komen. Harsha is een soort brood gemaakt van griesmeel. De binnenkant is zacht en de buiten heeft een wat hardere structuur. Vaak wordt dit voor ontbijt, lunch geserveerd met jam, smeerkaas of honing. Harsha is toch wel het lekkerst met een heerlijk kopje Marokkaanse munt thee.
Volg het recept hieronder als je deze ook wilt maken.
- 1 ei
- 1,5 EL suiker
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
1. Doe de bovenstaande ingrediënten in een kom en mix deze goed samen.
2. Voeg daarna de onderstaande ingrediënten toe en mix deze goed door.
- 300 gr fijne griesmeel
- 1 tl bakpoeder
- 250 ml melk

3. In een koekenpan van ongeveer 28 cm smeer je wat zonnebloemolie. Zorgt dat de olie goed verdeeld is in de pan.
4. Giet het beslag vervolgens in de koekenpan en deze deze af met een deksel of een andere koekenpan die even groot. Het is belangrijk dat deze goed afgedekt is. Bak de harsha vervolgens op een laag vuur (erg belangrijk zodat de harsha niet verbrand), inductie stand 4 of 5 voor ongeveer 15 minuten.



5. Plaats een plat bord op de koekenpak en keer de harsha om. Bak deze vervolgens aan de andere zijde ook voor ongeveer 15 minuten.


Reactie plaatsen
Reacties